آشنایی با مزایا و معایب سازه های lsf

با پیشرفت کردن علم، همیشه انسان در جستجو راه هایی به جهت ساخت و ساز هایی بهینه تر و سریع تر بوده است. که می توان گفت سیستم ال اس اف در ساختن ساختمان یا همان سازه های فولادی به عنوان سازه ای پیش ساخته، این نیاز انسان را که در جهت ساخت سازه هایی مقاوم و سریع و همچنین مقرون به صرفه بر طرفک کرده است. ما قصد داریم تا در این مقاله شما با با سازه های ال اس اف و مزایا و معایب سازه های lsf آشنا کنیم. در ادامه با ما باشید.

در این مطلب با چه مواردی آشنا می شویم ؟

سیستم LSF چیست

ساندویچ پانل سقفی

برای اطلاعات بیشتر در مورد ساندویچ پانل سقفی کلیک کنید

سیستم ال اس اف

بهتر است که قبل از اینکه به بیان مزایا و معایب سازه های lsf بپردازیم، بیشتر با این سازه ها آشنا شویم. ساختمان قابل فولادی سبک که به شکل مخفف ال اس اف گفته می شود، به ساختمان هایی گفته می شود که در فرایند ساخت آنها به شکل گسترده از قاب های فولادی سبک ساخته شده با نورد سرد، به کار گرفته شده باشد. در اجزای ساختمان و حتی سیستم اسکلت این امکان وجود دارد که در محیط کارخانه و یا کارگاه ساخته شود و بعد از آن به محیط اصلی ساخت منتقل شود. همچنان شرکت ام جی سازه نصب و اجرای ساندویچ پانل را انجام میدهد.

سیستم LSF چیست

مزایا و معایب سازه های lsf

این سیستم ساخت سازه نیز مانند دیگر روش های ساخت وساز، مثل ساندویچ پانل سقفی مزایا و معایب خاص خود را دارد که در ادامه به بیان مزایا و معایب سازه های lsf می پردازیم.

مزایا و معایب سازه های lsf​

مزایای سازه های ال اس اف

در صورتی که این مقاله به “معایب سازه های lsf” پرداخته است لازم به زکر است که با مزایای آن نیز آشنا شوید وجود ویژگی های مثبت زیادی در سازه های ال اس اف توانسته این روش را یک روش کار آمد در صنعت نوین ساخت و ساز تبدیل کند. عمر سازه ال اس اف مانند ساندویچ پانل دیواری بسیار است، زیرا که از فولاد تولید می شود. فولاد گالوانیزه شده در مقابل خوردگی مقاومت می کند و در مناطق مرطوب می توانند سازه های خوبی محسوب شوند. این نوع سازه با گذشت زمان دچار تغییر شکل و ابعاد و اندازه نمی شود و هم اینکه تولید قطعات در کارخانه با دقت بالاتر و کیفیت بهتری و به صورت یک دست تری انجام می شود که خود سبب افزایش عمر سازه ال اس اف می شود.

استحکام این نوع سازه زیاد است و در مناطقی که زلزله خیز هستند و یا تحت تاثیر نیروهای احتمالی می باشند،همچون ساندویچ پانل متراژ پایین بسیار مناسب است. همین مزیت خود به تنهایی کافی است که تا این روش سازه را به یک روش کاربردی تبدیل نماید. از طرف دیگر فولاد یک آلیاژ سبک است و در نتیجه وزن سازه نهایی، از دیگر ساختمان ها کمتر است. و این خود می تواند بیانگر این باشد که چنین سازه های برای مناطقی که دارای خاک سستی می باشند، گزینه مناسبی می باشد، البته لازم به ذکر است که این به این معنا نیست که قدرت مکانیکی سازه نیز کم می شود.

در این روش ساخت و ساز سرعت انجام پروژه ها بالا است، زیرا قسمتی از عملیات ساخت و ساز در محیط کارخانه یا کارگاه انجام می شود و ادامه عملیات به جهت قابلیت سر هم بندی اجزا با پیچ و مهره در محل نهایی خیلی زود انجام می شود.

همچنین از دیگر مزایای این روش ساخت و ساز جنبه زیست محیطی آن می باشد. در این روش ساخت و ساز، مصالح کمتری استفاده می شود و در نتیجه از منابع طبیعی کمتری نیز استفاده می شود که سبب پایداری صنعت ساختمان سازی می شود. قابلیت استفاده مجدد و نرخ بازیافت در فولاد اکثرا بیشتر از 95 درصد بوده است و اجزای این نوع سازه به آسانی بازیافت شده و دوباره قابل استفاده می باشند. همچنین اینکه اجزای این نوع سازه در زمان تخریب به راحتی از یکدیگر جدا شده و عملیات تخریب به ساده ترین روش انجام می وشود، البته بعد از اتمام عمر ساختمان.

لازم به ذکر است که این همه ماجرا نبود و قطعات سازه ال اس اف در مقایسه با روش های سنتی مدولارتر می باشند، زیرا که تولید قطعات در کارخانه و با ضریب دقت بالایی تولید می شود. کنترل کیفی بالا، انعطاف پذیری زیاد از جهت معماری و کاهش سوانح احتمالی هنگام کار در زمان ساخت بنا از دیگر خصوصیت ها و مزیت های این سازه به حساب می آیند. در ادامه به معایب سازه های lsf میپردازیم.

مزایای سازه های ال اس اف​

معایب سازه های lsf

سازه های ال اس اف علاوه از مزایایی که دارند، دارای معایبی نیز می باشند از جمله آنها اینکه فولاد که همان آهن ترکیب شده با کربن است، به همه مزایا یش، رسانایی گرمایی زیادی دارد و چنانچه سازه به خوبی طراحی نشود، سبب ایجاد پل های حرارتی و در نتیجه کاهش تاثیر رفتار حرارتی و کم شده راندمان انرژی در این سازه های می شود، مسئله ای که سبب بالا رفتن مصرف انرژی و دیگر هزینه ها در مدت زمان فاز بهره برداری است. پل های حرارتی نیز می تواند آسایش همه کسانی که در این سازه زندگی می کنند را با مشکل روبرو کند. این اتفاق به خاطر افت دمای محلی داخل المان های ساختمان و در نتیجه پیدایش پدیده تراکم رخ می دهد. این مشکل در ساختمان هایی که در مکان های مرطوب واقع شده اند، بیشتر حائز اهمیت است.

از دیگر معایب بالقوه سازه های توده حرارتی کم و لختی حاصل از آن است که سبب نوسانات بیشتر دمایی در طول روز است، امری که سبب عدم آسایش ساکنین و مصرف بیشتر انرژی می شود. این مشکل در مناطقی که در بین روز دچار نوسانات دمایی بیشتری می شوند، بیشتر حس می شود. از دیگر معایب سازه های lsf نیازمندی به نیروی کار متخصص و آماده بودن بستر اجرای این سازه ها در مناطقی که کمتر توسعه پیدا کرده اند، می باشد. پیمانکاران سنتی ساختمان در برابر عبور از سیستم های سنتی به روش های نوین مقاومت می کنند، زیرا ترک کردن روش هایی که سال ها با آن خو گرفته اند کار راحتی نیست همانند استفاده از ساندویچ پانل سقفی و ساندویچ پانل دیواری که مدتی طول کشید تا مردم توانستند به این نوع سازه اعتماد کنند و از آنها استفاده نمایند.

معایب سازه های lsf​

کلام آخر

این نوع سازه ها به دلیل سبکی و مقاومت زیاد در برابر زلزله و متریال استفاده شده در این سازه ها و زیست محیطی بودنشان باعث شده تا امروزه مورد توجه بسیاری قرار بگیرد در این مقاله همچنان به معایب سازه های ال اس اف پرداخته شد تا بتوانید با توجه به معایب و مزایای این سازه ها انتخابی بهتر برای خود داشته باشید.

امتیازدهی