آموزش نصب و اجرای ساندویچ پانل نیاز به یک دوره عملی و توضیحات کامل نصاب دارد. اما برای آشنایی با این موضوع، در این مقاله به نحوه نصب ساندویچ پانل میپردازیم. ساندویچ پانل، سازهای است که توسط چندین لایه به هم متصل شده است. این سازه ها از قبیل ساندویچ پانل سقفی و ساندویچ پانل دیواری جایگزین بسیار مناسبی برای مصالح سنتی مانند آجر و سیمان میباشد. همچنین مزایای زیادی نسبت به آجر و سیمان دارد که میتوانید با خیال راحت از آن استفاده کنید. پیش از اجرای ساندویچ پانل ، لازم است چگونگی اتصال ساندویچ پانل را بلد باشید.
در این مطلب با چه مواردی آشنا می شویم؟
دقت داشته باشید که در بحث زیرسازی پانلها، نحوه “اتصال ساندویچ پانل” اهمیت دارد. برای نصب ساندویچ پانل، باید آن را روی تیرهای فرعی با پروفیل سبک تقریبا 40×40 یا 80×40 قرار داد. برای سازههای صنعتی و سولهها ابتدا گاتر (آبرو) نصب میشود و سپس از پروفیل مقطع Z استفاده میگردد. پانل با استفاده از پیچ سرمته گالوانیزه واشر دار به زیرسازی متصل میشود. هنگام بلند کردن پانل با جرثقیل، باید طناب به جعبه پانلها بسته شود تا پانلها بلند شوند تا اپراتور بتواند به راحتی آن را جابجا کند. پس از بلند کردن پانل ها، بسته به طول و جهت نصب پانل، باید آن را به سازه پشتیبانی سقف ثابت کرد. ساختار پشتیبانی از لغزش پانل در برابر باد جلوگیری میکند. از ساندویچ پانلهای سقفی برای پوشش سقف استفاده میشود و دارای گامهای ذوزنقهای است. پانلهای سقفی به دلیل شکل اورلپ با پلههای ذوزنقه ای، امکان ورود آب را به صفر رسانده است. این ساندویچ پانل متراژ پایین در ضخامتهای 1.5 یا 2 میلی متر استفاده میشود. اتصالات این ناودانیها به شاسی فولادی توسط پرچ در فواصل 25-30 سانتی متری انجام میشود. برای ساخت سازه و زیرسازی ساندویچ پانل سقفی باید به فاصله این قسمتها توجه کرد:
هنگام نصب ساندویچ پانلهای دیواری و سقفی باید از پیچ واشردار استفاده شود. به گام و ارتفاع پیچها توجه کنید. برای بهبود آببندی ساندویچ پانلها میتوان از چسب سیلیکون و نوار چسب استفاده کرد. همانطور که میدانید پانلهای سقفی در معرض نور خورشید و همچنین برف و باران قرار دارند. بنابراین برای نصب چنین سازهای به مهارت بیشتری نیاز است. آببندی و درزبندی ساندویچ پانل باید با دقت زیادی انجام شود تا به مرور زمان نشتی نداشته باشد. فوم پلی اورتان، ورقهای فلاشینگ، ورقهای آبرو و نوارهای چسب مخصوص در درزهای سازهها برای آببندی و درزبندی سازهها استفاده میشود و در نهایت با پیچهای سرمته گالوانیزه به هم متصل میشوند. برای این بخش، باید با نحوه اتصال ساندویچ پانل آشنا باشید تا بتوانید پانلها را قرار دهید.
ارزش یک بنا به استحکام و امنیت آن وابسته است. از این رو نصب و اجرای ساندویچ پانل دیواری مهمترین بخش در زمینه پوشش دیوارها محسوب میشود. در نگاه اول، نحوه نصب ساندویچ پانل دیواری آسان به نظر میرسد، اما چند نکته وجود دارد که باید در نظر داشت. اولین قدم زیرسازی مکان یا ایجاد یک فونداسیون است. نوع زیرساختی که اجرا میکنید به نوع ساختار پروژه شما مرتبط است و باید طبق برنامه فنی شما اجرا شود. در نصب ساندویچ پانل دیواری ارتفاع کرسی چینی بنا به درخواست کارفرما 30 الی 50 سانتی متر ارتفاع 1.5 متر در نظر گرفته میشود تا پانلهای دیواری آسیبی نبینند و از حوادث خارجی در امان بمانند.
این سازهها به دو صورت قابل تخلیه هستند. 1-با لیفتراک 2-دستی
قبل از نصب ساندویچ پانل، نصاب باید محل مونتاژ پانل را بررسی کند تا ببیند آیا ساختارش مستقیم است یا خیر. در مرحله بعد، بقیه مراحل مانند نصب پانل سقفی است که نیاز به آببندی سازه دارد. هنگام نصب پانلهای دیواری از ابزار برش استفاده نکنید. این ابزارها گرمای زیادی تولید میکنند که به پنل آسیب میزند. و در نهایت میتوانید سیستم روشنایی و… را روی پنل نصب کنید. لطفا توجه داشته باشید که هنگام نصب سیستم روشنایی و غیره، وزن نباید بیش از 10 کیلوگرم باشد.
اجرا و نصب ساندویچ پانل به نیروهای متخصص نیاز دارد. گروه ام جی سازه نه تنها در ساخت ساندویچ پانل پیشگام است، بلکه دارای کادری مجرب در نصب ساندویچ پانل میباشد. برای انجام پروژههای مرتبط میتوانید با کانالهای ارتباطی ما تماس بگیرید.